Idag har Designera nöjet att presentera uppstarten av en egen workshop med namnet Robotkvarnen. Tanken med det här projektet är att erbjuda en möjlighet för alla barn i Göteborgsområdet möjlighet att lära sig bygga, programmera och använda robotar redan från en ung ålder. Från och med hösten 2018 ingår det i grundskolans läroplan att elever ska lära sig programmering redan i första klass. Samtidigt finns det en stor brist på kompetens och vana bland lärare och föräldrar att lära ut programmering. Så vi bestämde oss för att göra nåt åt det. Vi kommer att hålla regelbundna workshops som fokuserar på att bygga och programmera robotar för barn och ungdomar i Göteborgsområdet. Gratis.

Studion kan hyras för bl.a. fotografering, konferens och kursverksamhet, men eftersom den ofta står tom utanför vanliga arbetstider, väcktes idén att använda den till välgörande ändamål. Designera har en egen webbutvecklare som utvecklar projektets webbsida och även kommer att vara handledare i början.

 

Gratis för barn och ungdomar mellan 4 och 18 år

Robotkvarnen är ett initiativ för att ge alla barn och ungdomar i Göteborgsregionen en möjlighet att utforska programmering, robotik, AI (Artificiell Intelligens), IoT (Internet of Things) maskininlärning (Machine Learning), Deep Learning och kanske i framtiden andra tekniska områden. Detta gör vi genom regelbundna workshops som är gratis för barn mellan 4 och 18 år. Vi experimenterar med robotar på olika sätt. Bygger, programmerar, leker.

Om någon har missat det så är AI och maskininlärning väldigt hett just nu och stora bolag som Apple och Google satsar enormt mycket på forskning. I t.ex. USA finns det ett stort antal initiativ som vårt. Det finns en del andra liknande initiativ, men de som vi har hittat är antingen mest fokuserade enbart på programmering eller tillfälliga sommarkurser och meet-ups. Vårt mål med projektet är att Göteborgsregionen ska bli ett Silicon Valley” inom AI, Machine Learning och Deep Learning.

För att att det ska kunna ske måste fler barn och ungdomar få en möjlighet att få utlopp för sina intressen och få tillgång till de resurser som krävs. Både i utbildningsmateriel och någon som vägleder dem. Vi vill genom projektet väcka intresse för dessa ämnen.

 

Vill du vara med i projektet?

Det här projektet är nystartat och det finns mycket att göra. Vi vill gärna samarbeta med företag och eldsjälar i Göteborgsområdet så att vi tillsammans kan satsa på framtidens generationer i Göteborgsområdet!

Om du tycker att Robotkvarnen är ett bra initiativ, dela det här inlägget och Robotkvarnens webbsajt i sociala medier och andra forum. Vi hoppas att många barn och ungdomar vill delta gratis i Robotkvarnens workshops, så tipsa gärna föräldrar ni känner om projektet! Om du känner någon som är tekniskt lagd, och gärna programmerare eller utvecklare till yrket, så tipsa gärna om möjligheten att delta som handledare.

Företag och organisationer kan stödja projektet genom att bidra ekonomiskt på den här sidan.

Designera startar workshop för unga

av Designera tid att läsa: 2 min
0