Omgivningarna runt fotostudion

Nu står det klart att Designeras fotostudio och kontor kommer att vara i Kvarnbyn i Mölndal! Adressen är Götaforsliden 17, som ligger endast 15 min med bil eller 20 min med kollektivtrafik från Göteborg C. Man kan också ta en 15 minuters promenad från Mölndal C. Lokalen ligger precis bakom Mölndals stadsmuseum och i närheten finns ett stort antal verksamheter och företag inom kulturområdet. Designera flyttar in i lokalen den 2 oktober.

Kvarnbyn har historiska anor ända från 1300-talet, då forsen användes till att mala åt de närliggande bygderna. Senare har forsens kraft använts till att driva industrier av olika slag, bl.a. pappers- och textilindustri. Här kan du läsa mer om Kvarnbyn. De gamla fabrikslokalerna står kvar än idag men används för andra verksamheter. Bland annat vår inom kort!

I närheten, bara 10 minuters bilväg från vår lokal, ligger Gunnebo Slott, ett vackert 1700-tals slott med dess fina trädgård. Området har perfekta miljöer för den som fotograferar, tänk bara på att läsa om vilka regler som gäller vid fotografering på Gunnebo Slott.

Planer för tillbyggnad och inredning

Vi är otroligt glada att vi kan hyra en lokal i ett historiskt ställe som Kvarnbyn och ser fram emot att börja vår verksamhet där, och att börja inreda lokalen till att bli en fullfjädrad fotostudio. Planen är att den ska vara klar att hyras fr.o.m. början av november. Vi är i stort sett nöjda med planlösningen; det är högt i tak (vi uppskattar takhöjden till cirka 4 meter, men kommer att mäta den när vi flyttar in), det är rymligt med vita väggar och stora fönster och har ett enda stort utrymme på 140 kvm. Vi planerar att bygga till ett litet rum som kommer att användas som vårt kontor. Där kommer vi att utföra de extra tjänster inom grafisk design och bildbehandling som vi erbjuder.

Här nedan kan du se en 3D-renderad skiss på hur vi tänker oss att lokalen ska inredas. Tänk på att det endast är en skiss och det är inte säkert att allting kommer att stämma med slutresultatet.

 

Fotostudio Göteborg planlösning

 

När vi funderade på hur vi skulle bygga kontorsrummet, kom vi fram till att det skulle bli riktigt fränt med en tegelvägg i riktig New York-stil. Eftersom takhöjden är generös är det också möjligt att vi även kan använda taket på tillbyggnaden som ett entresolplan. Tegelväggar ger förutom ett snyggt utseende bra inomhusmiljö, eftersom det jämnar ut temperaturväxlingar och även tar upp fukt i luften på ett naturligt sätt. Kanske har du nån gång besökt en gammal tegelborg och känt att det är väldigt svalt och skönt att komma in i en sån på en varm sommardag?

Redan nu är det möjligt att förhandsboka en tid i fotostudion för den som önskar. Följ gärna den här bloggen, vi kommer att ge dig praktiska tips och kurser om bl.a. bildbehandling, bildoptimering, design och fotografering, och dela med oss av de erfarenheter vi säkerligen kommer få av att driva den här designbyrån och studion. Vi bjuder även in gästbloggare för att dela med sig av sina särskilda kunskaper om de här ämnena. Vi har en hel del andra spännande funktioner på vår webbsida som vi kommer att presentera närmare

Du får uppdateringar om nya inlägg i bloggen, nyheter, tips och erbjudanden när du prenumererar på vårt nyhetsbrev. Dessutom får du 10% rabatt på hyra av fotostudion när du prenumererar!

Släng gärna iväg en kommentar här nedanför och föreslå gärna något som du skulle vilja ha tillgång till om du hyr studion. Någon särskild rekvisita eller inredningsdetalj? Vi vill gärna ha en aktiv dialog med våra läsare, kunder och besökare!

Vår fotostudio kommer att vara i Kvarnb…

av Designera tid att läsa: 3 min
0