VIKTIG INFORMATION!

Från och med 29 april 2019 erbjuder vi inte längre uthyrning av vår fotostudio. Fram till dess går det fortfarande att boka gröna tider i kalendern som vanligt.

Vi vill tacka våra kunder som har hyrt tills nu och beklagar att vi inte längre kan erbjuda denna tjänst. Om ni ändå behöver hjälp med fotografering till ert projekt hjälper vi er givetvis med detta. Men vi kommer inte att använda oss av just denna studio om det finns behov av en. Du är välkommen att kontakta oss och beskriva ert projekt!

Hyr fotostudio i Göteborg

Klicka på pilen nedanför för att se hur enkelt det är!

 

Om studionBoka nu

Vilka är de främsta fördelarna med att hyra fotostudio av oss?

Kostnadseffektivt

En 6,1 meter bred rundfond är inte lätt eller billig att bygga, och kanske inte nåt du vill ha i kontoret eller vardagsrummet. Professionell studioutrustning som blixtar, stativ, ljusformare och viss rekvisita ingår i hyran; du behöver inte lägga stora pengar på utrustning du kanske inte använder så ofta.

Enkelt och smidigt

Vi har förberett nödvändig utrustning och inredning, så att du bara behöver boka enkelt och snabbt online och endast ta med dig kameran för att nyttja en professionellt utrustad fotostudio. Vi fixar även fotograf, bildbehandling och bildlagring om du skulle önska det!

Problem- och riskfritt

Vi ansvarar för underhåll, skötsel och ekonomiska risker med att ha lokal och studioutrustning. Inga diskussioner om datum och klockslag eller väntan på offerter, du ser enkelt när du kan boka och vad det kostar innan du bokar eller kontaktar oss!

Utrymmet

Kvadratmeter kostar och är inte så lätta att få tag på. Varför betala för stora utrymmen du inte använder dagligen? Studion rymmer allt du behöver för ditt fotograferingsprojekt!

Läget

Vår fotostudio är i en fin k-märkt industribyggnad mitt i vackra Kvarnbyn och ligger nära natursköna områden såväl som handel och service. Det är nära till Mölndal Centrum och Göteborg.

Vår fotostudio

Rundfondens bredd (cm)

Bakgrundshållarens bredd (cm)

Lokalens yta (㎡)

Takhöjd (cm)

max. fotograferingsavstånd (m)

Vi hyrde studion en halv dag och blev väldigt väl bemötta. Då vi inte hade någon stor erfarenhet av att använda en studio var det bra att vi fick hjälp att sätta ihop stativen och få allt att fungera. Resultatet blev superbra och vi kunde inte varit mer nöjda. De tre olika bakdropsen gjorde att vi fick bra variation i bilderna. Vi kommer definitivt återkomma till vår nästa fotografering av nya kollektioner.

Melker Svärd

Entreprenör, Tees For Change

Studion är perfekt för små till medelstora mode- och porträttplåtningar. Vi fotade helkropp—den platsbyggda fondväggen var super för detta. Dessutom var Designera en fantastiskt hjälpsam tredjepart i vår produktion.

Per Snare

Fotograf, PS1984 Studio

Carlsteins B2B

 

Lightab Design

 

L'HOMME ROUGE

 

NORRSKEN JACKETS

 

Lightab Design

 

TFC Fashion

 


Fotostudio Göteborg planlösning

Planlösningen är inte en exakt återspegling av den verkliga studion. Inredning och storleksförhållanden kan skilja sig något från verkligheten.

Designeras hyrstudio ligger i vackra Kvarnbyn i Mölndal, strax söder om Göteborg. Byggnaderna i området är väl bevarade från tiden då industrierna använde sig av forsens kraft för att driva maskiner.

Fotostudion är granne till Mölndals stadsmuseum och ett stort antal verksamheter inom design och konst. I närområdet finns gamla industrimiljöer men även grönskande natur längs forsen.

Kombinationen av gamla industribyggnader och vattnet gör området storslaget vackert och populärt bland fotografer och andra konstnärer.

Alldeles i närheten ligger även Gunnebo slott med dess trädgård och grönområden.

Vår fotostudio lämpar sig speciellt för er som har lite större fotograferingsprojekt, eftersom ni också har tillgång till konferensavdelning med whiteboard och pentry, perfekt när ni behöver diskutera idéer och planera plåtningen! Det finns även gott om utrymme för studioutrustning, rekvisita, modeller, assistenter eller annat ni behöver.

Designeras fotostudio har två typer av bakgrunder; en 6,1 m bred platsbyggd rundfond och en 2,72 m bred bakgrundshållare för bakgrundsrullar i olika färger. De ger dig tillsammans med de stora reflexskärmarna, blixtaggregaten och ljusformarna stor flexibilitet för din fotografering. Bara din kreativitet sätter gränsen för ditt projekt! Det bästa av allt är att all utrustning ingår i hyran, så du behöver inte begränsa dig på grund av en begränsad budget.

Studion är inredd i industriell/rustik stil för att passa närmiljön. Inte bara fotostudion i sig är tänkt att användas för fotografering, utan även andra inredningsdetaljer i lokalen. Vi skaffar ny inredning och rekvisita successivt. Följ gärna vår blogg och sociala medier för att hålla dig uppdaterad om nyheter!

designera fotostudio kvarnbyn fors

För närvarande finns följande i lokalen

Egenskaper

8 st. stora fönster (4 mot NV och 4 mot NO)

WC med dusch

Total yta är 145 ㎡

Upp till 30 personer får vistas i lokalen samtidigt

Luftkonditionering/värmefläkt

Värmeelement med fjärrvärme

Loge / vilorum

Pentry med kyl, micro och kokplattor

3-fasuttag

Grön el från vind- och solkraft

Dedikerad fiber med WiFi

Inredning

Rustikt konferensbord i industriell stil med 12 platser

Konferensbord och pentry i studion

Mörkgrå mörkläggningsgardiner, på skenor

Vita gardiner som släpper igenom diffust ljust, på skenor

Sminkbord med stor spegel och “vanity lights”

Loge med sminkbord och vanity lights

Helkroppsspegel

 3 st. mörkgrå ljusabsorberande och bullerdämpande skärmväggar

 Ljudsystem med trådlös uppkoppling via Bluetooth/AirPlay

Projektor kopplad till Chromecast eller Blueray-spelare

2 st. trådlösa mikrofoner

Talarstol

Stolar för ca 30 personer

Rekvisita

1 kvinnlig mannekäng – helkropp

1 manlig mannekäng – helkropp

Mannekänger

2 st. gamla trälådor

1 st. gammal brunnshink i trä

Gunghäst

Övrig utrustning

Kaffebryggare

Fikatillbehör

3 st. lastpallar

Trappstege

Stege

Mer utrustning och rekvisita tillkommer ständigt!

För närvarande ingår följande studioutrustning

6,1 m vitmålad rundfond

2,72 m bred takmonterad bakgrund

Tillgängliga bakgrundsfärger (papper)

SvartGråVit
Rosaxx

(andra färger kan beställas till extra kostnad)

2st. Profoto D1 1000 Air (1000Ws blixthuvud)

2st. Profoto D1 500 Air (500Ws blixthuvud)

Profoto Air Remote

2 st. Profoto Softbox RFi 90x120cm 3×4′

Profoto D1 med Softbox RFi

Profoto Softbox RFi 90x120cm 3×4′ på D1 och Manfrotto-stativ

2 st. Profoto paraplyer

Profoto D1 med paraply

Profoto D1 med paraply och Profoto-stativ

2st. Manfrotto belysningsstativ 1004BAC

2st Profoto belysningsstativ

Profoto belysningsstativ

Profoto belysningsstativ

Manfrotto 3-sektioners kamerastativ med kulled och vertikal lutning

Manfrotto 3-stegs kamerastativ med kulled

Manfrotto 3-stegs kamerastativ med kulled

10 st. stora reflexskärmar

(240 x 120 cm frigolitskivor/cellplast med svart och vit sida)
Reflexskärm (Polyboard) med svart och vit sida

Reflexskärm (Polyboard) med svart och vit sida

Fattas det nånting?

Du kan hyra fotoutrustning på Goecker.

Scandinavian Photos butik har också fotoutrustning och ligger bara ett stenkast från studion.

Du får gärna berätta för oss om du tycker att det saknas något i listan ovan.

Vi har precis startat upp, men mer info, bilder och utrustning kommer inom kort!

 • Bokning av fotostudio sker via Designeras hemsida och betalning görs med PayPal från vår hemsida, antingen med kontokort som stöds av PayPal eller PayPal-konto. Är du företagskund rekommenderar vi betalning antingen med PayPals företagskonto eller med ett konto-/kreditkort som är anslutet till ditt företag. Faktura på beställningen bifogas i bekräftelsemejlet du får efter genomförd betalning. Vänligen kontakta oss om du har några som helst frågor eller tveksamheter om betalningsvillkoren. Läs mer om PayPals skydd för köpare här.
 • Din bokning är bindande då Designera har mottagit en bekräftelse på din bokning via e-post från hemsidans bokningssystem. Även hyresgästen kommer att få en eller flera bekräftelser på betalning och bokning, antingen från PayPal eller domänen designera.se. Av tekniska skäl kan det ta upp till 24 timmar innan du får ett bekräftelsemejl. Skulle du inte få en bekräftelse på din bokning eller betalning inom 12 timmar efter att bokningen gjorts på grund av eventuella tekniska fel är det viktigt att du kontaktar oss på telefon eller e-post så fort som möjligt.
 • Avbokning återbetalas med 90% av debiterat belopp, om den sker muntligen eller skriftligen via telefon, e-post eller PayPal-konto fram tills 24 timmar innan den bokade tiden. Om avbokning sker senare så återbetalas 50% av hyran. Om du inte skulle få någon återbetalning på grund av tekniska eller andra skäl, vänligen kontakta oss för att lösa en manuell återbetalning.
 • Du som hyresgäst ansvarar att lämna lokalen i samma skick som när du kom. Det innebär framförallt att man tar med sig eller slänger skräp i de sopkärl som finns tillgängliga och ställer i ordning utrustning och inredning så att det ser prydligt ut. Kontrollera noga att ni har fått med er allting ni hade med er. Främsta anledningen är att lokalen ska kunna användas av andra gäster som bokat lokalen direkt efter bokningens sluttid. Vi förbehåller oss rätten att i efterhand ta ut en avgift för bristande städning av lokalen.
 • Rökning får inte ske i studion, i fastigheten eller precis utanför ingångarna till fastigheten. Vi ber er respektera detta, på grund av hälsorisken och obehaget för personer som vill gå in eller ut ur byggnaden. Vi har nolltolerans mot all användning av illegala droger eller alkoholhaltiga drycker i eller i anslutning till studion.
 • Fotostudion får ej nyttjas till att genom fotografering eller videoinspelning producera pornografiskt, främlingsfientligt, våldsbejakande, olagligt eller på annat sätt kränkande material. Vid tveksamheter om var gränsen går för detta, vänligen kontakta Designera innan bokning om vad som ska produceras.
 • Fotostudion får inte heller användas för politiska eller religiösa möten och samlingar. Undantaget är partipolitiskt obundna möten med syfte att förbättra miljö, lokalsamhälle eller folkhälsa. Vänligen kontakta Designera innan bokning om lokalen ska användas för något annat än kreativ eller affärsmässig verksamhet.
 • Designera ansvarar inte för din medhavda utrustning eller skador på rekvisita eller kläder etc. som ni själva har med er. Vi rekommenderar att säkerställa att egen sakförsäkring är giltig.
 • Fotoutrustning, inredning, rekvisita eller andra föremål som tillhör Designera eller lokalen/fastigheten får ej lämna studion. Vid oavsiktlig skada, skadegörelse, stöld eller förlust av annat slag under hyrestiden hålls hyresgästen ansvarig och kommer att debiteras eventuell självrisk, eller för kostnader som inte täcks av Designeras egen försäkring. Detta gäller ej vid externa och oförutsedda händelser som naturkatastrofer, brott utfört av tredje part, krig, översvämning som inte orsakas av hyresgästen eller liknande omständigheter.
 • Designera ansvarar inte för bildkvalité på bilder tagna i studion under hyrestiden, såvida inte hjälp med fotografering har bokats vid bokningstillfället, eller begärts efter bokning men i rimlig tid innan hyrestiden för att professionell fotografering ska kunna planeras och förberedas inför fotograferingen. Bildkvalitén är ytterst fotografens ansvar (personen som håller i kameran då bilden tas). Inte heller felaktiga eller ej optimala inställningar på uthyrd eller utlånad fotoutrustning ligger under Designeras ansvar.
 • Genom att använda boknings-/betalningssystemet på hemsidan och bekräftar bokning/betalning, godkänner du dessa hyresvillkor.
 • Om du har frågor rörande hyresvillkoren är du välkommen att kontakta oss.

Vår fotostudio i Kvarnbyn, Mölndal

Götaforsliden 17

431 34 Mölndal

Halvdag

08.00 - 12.00 eller 13.00 - 17.00
Kr1950
 • Passar bra för mindre projekt som t.ex. enstaka bilder till bloggen eller hobbyfotografering.
Boka en tid

Prenumeration

50% rabatt på bokningar
Kr500/mån
 • Lönar sig redan efter 6 bokningar på ett år!
 • Perfekt när du regelbundet behöver nya produktbilder
 • Passar för dig som är fotograf och bara använder studio ibland
 • Starta först en prenumeration, och boka med rabattkoden du får när den är bekräftad
Prenumerera

Priserna visas exklusive moms.

Vanliga frågor

Du får ta med dig precis vilken kamera du vill, men vi rekommenderar en digital systemkamera med blixtsko (ett metallfäste på ovansidan där man kan sätta en extern blixt). På blixtskon kan du sätta en Profoto Air Remote för att synka blixtarna. Både Air Remoten och blixtarna ingår vid hyra. Air Remote fungerar med de flesta moderna systemkameror.

En kamera är ganska personlig och vi räknar med att de flesta som hyr studion har en egen. Vi vill inte att man ska känna att man betalar för nåt man redan har. Vi rekommenderar att du har med dig egen kamera, men skulle det vara så att du inte har en egen eller att du av någon anledning inte kan använda den, så erbjuder vi hyra av systemkamera med objektiv som extratjänst när du bokar. Vilken modell det blir beror på vad vi har tillgängligt.

En av oss är med dig hela vägen under hyrestiden och hjälper till med allt möjligt som hör till fotograferingen. Det kan t.ex. vara justering av stativ eller rekvisita, hålla reflexskärm, förbereda studioutrustningen eller bara vara ett moraliskt stöd och ge feedback på bilderna du tar. Ta foton, bärhjälp av tunga grejer och skjuts till sta’n är exempel på sånt som inte ingår…

Vid genomförd bokning och betalning skickas ett bekräftelsemejl till den adress du angav. Bifogat finns en pdf-faktura bifogad med detaljer kring din betalning, inklusive momsuträkning. Fakturan är redan betald med den betalningsmetod du har använt. Kontakta oss gärna vid tveksamheter kring fakturan eller din betalning.

Det finns givetvis väldigt mycket att tänka på om man vill få ut så mycket som möjligt av sin fotografering. Det viktigaste rådet vi kan ge för att slippa bekymmer är att förbereda sig i god tid inför plåtningen. Då löser sig det mesta. Kom inte oförberedd och läs på om du är osäker om något. Du är alltid välkommen att fråga oss! Du kan läsa fler tips om förberedelser inför plåtningen här.

Det är alldeles riktigt. Men vi skriver ibland att studion ligger i Göteborg eftersom det är naturligt för de flesta att söka efter tjänster i Göteborg men inte har något emot att åka till Mölndal istället, eftersom det ofta kan vara lika långt att åka. För de som bor utanför sta’n är det minst lika enkelt och snabbt att ta sig till Mölndal som att åka till Göteborg Centrum. T.ex. tar det 20 min att åka till Göteborg C från Frölunda Torg men bara 14 min till vår studio i Kvarnbyn. När man söker efter tjänster “i Göteborg” så menar man ofta “i Göteborgsområdet” där man nog kan säga att Mölndal ingår.

Nej, du behöver inget PayPal-konto. PayPal har stöd för gästbetalning med vanliga bankkort som Visa och Mastercard. Betalning genom PayPal är smidig och säker. PayPal garanterar alltid pengarna tillbaka om du inte skulle få det du har betalat för. Läs mer om PayPal här.

Oroa dig inte. Beroende på vad för slags fotografering det är kan vi antingen fotografera åt dig eller anlita en extern fotograf till en extra kostnad. Denna kostnad faktureras efter utfört arbete och kan variera kraftigt beroende på hur avancerad och tidskrävande plåtningen är, men vi kommer alltid att sträva efter att hitta den mest prisvärda lösningen åt dig utan att tumma på kvalitén. Vi kommer att skicka en offert till dig efter bokningen. Skulle du ångra dig så kan du givetvis avboka genom att kontakta oss. För att få hjälp med detta kan du bocka i att du vill ha hjälp med fotografering bland extratjänsterna på bokningssidan och boka fotostudion som vanligt. Skriv i meddelandet vad för slags fotografering du ska göra.

Jadå, men för att din tid inte ska krocka med andra bokade tider så går det för närvarande inte förlänga tiden med mer än 1 timme. Du kan välja att boka en extra timme bland extratjänsterna på bokningssidan.

Absolut! Designera vill stödja studenter som behöver en studio för egna projekt, studier eller egen företagsamhet och erbjuder hela 20% rabatt för studenter. Kontakta oss och be oss fixa en rabattkod som du kan använda när du bokar. Skriv hur du vill intyga att du är student i meddelandet.

Ja, med vissa begränsningar förstås. Studion passar utmärkt för konferenser, workshops, kurser, seminarier eller andra mindre evenemang. Läs hyresvillkoren för mer information om vad studion inte får användas till.

Load More

Hittar du inte din fråga? Kontakta oss gärna så hjälper vi dig!